Hlavní navigace

Německá ARD nabízí kvůli uprchlické krizi zpravodajství v angličtině i arabštině

25. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zpravodajství ve zmíněných jazycích bude aktualizováno dvakrát denně, a to od pondělí do pátku, vždy v 11 a 18 hodin. O víkendech a ve svátcích jednou denně, a to od 13:00.

Německá veřejnoprávní televize ARD začala nabízet svůj zpravodajský servis Tagesschau nově také v angličtině a arabštině. Důvodem k tomuto kroku je přísun uprchlíků zejména ze Sýrie. Tato verze zpravodajství se nedostane do klasického vysílání, ARD ho nabízí od uplynulého týdne pouze formou textu na svém webu https://www.tagesschau.de. Jedná se konkrétně o verzi „Tagesschau In 100 Sekunden“ (Denní přehled ve 100 sekundách). Nová verze zpravodajství je určena zejména pro zobrazení na tabletech.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Kanál Arte začne nabízet pro Evropany pořady i v angličtině, ale pouze na webu

Zpravodajství ve zmíněných jazycích bude aktualizováno dvakrát denně, a to od pondělí do pátku, vždy v 11 a 18 hodin. O víkendech a ve svátcích budou informace na webu Tagesschau.de k dispozici v nově podobě jednou denně, a to od 13:00. Zpravodajská relace Tagesschau v televizní podobě se nijak nemění. Diváci ji najdou nadále ve vysílání ARD i zemských veřejnoprávních televizí. K dispozici je i prostřednictvím hybridního vysílání HbbTV. Aplikace funguje bez problémů i v České republice v DVB-T a na satelitu Astra.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).