Hlavní navigace

Neplaťte za sledování fotbalového Eura 21 v HD, u nás ho máte zadarmo, láká Regionální síť 7

17. 6. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

„Jsme jedinou celoplošnou zemskou digitální platformou, která umožňuje plošně sledovat fotbalové zápasy Mistrovství Evropy do 21 let v HD kvalitě bez poplatků,“ říká operátor sítě.

Nadcházející úvodní zápas českých fotbalistů na Mistrovství Evropy do 21 let s Dánskem by mohl výrazně pomoci v proladěnosti celoplošné pozemní Regionální sítě 7. Ta jako jediná nabízí program ČT Sport, který Euro 21 přenáší, v HD kvalitě. Nadcházející fotbalový evropský šampionát hráčů do 21 let, který se letos koná v České republice, bude po vysílací stránce plně pod kontrolou veřejnoprávní televize a vy jej můžete sledovat i v HD kvalitě bez dodatečných poplatků v zemském digitálním televizním vysílání prostřednictvím alternativní celoplošné sítě MPX1a/RS7, sdělil Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů společnosti Progress Digital, která Regionální síť 7 provozuje.

K TÉMATU: Fotbalové mistrovství Evropy hráčů do 21 let bude mít pod palcem plně Česká televize

Evropský fotbalový šampionát do 21 let, který probíhá poprvé v České republice, začíná dnes a potrvá až do konce června. Fotbalisté se utkají v Praze na Letné a v Edenu, Olomouci a Uherském Hradišti. Všichni diváci, kteří již uvedenou Regionální síť 7 přijímají nebo si ji stihnou naladit, budou moci na svých televizorech prostřednictvím programu ČT Sport HD živě sledovat nejen všechna utkání našich fotbalistů, ale samozřejmě také i zápasy ostatních týmů, některé z nich ze záznamu, konstatuje Roztočil. Multiplex, který využívá 25 vysílačů, pokrývá signálem 85 procent obyvatel České republiky a jeho kapacitu z větší části využívá Česká televize.

ebf - partner 1

Progress Digital také u příležitosti fotbalového šampionátu jednadvacítek vydala krátký návod pro ty diváky, kteří její síť dosud nenaladili. Jako první krok na svém televizním přijímači spusťte automatické ladění. Zkontrolujte, zda v nabídce programů na vašem televizoru přibyla stanice ČT Sport HD. V případě, že se nové programy nenaladí, zkuste pootočit anténu ve směru vysílače. Pro určení přesné lokality vysílače můžete využít webové stránky provozovatele sítě www.mux7.cz, sekce „dokumenty“. Upozorňujeme, že dosměrování antény a současné zachování stávajících programů bude úspěšné v případě, že se nový vysílač nachází v obdobném směru jako vysílač stávající, ze kterého divák přijímá televizní signál, varuje operátor.

Pokud dodatečná korekce antény nebude dostačující, bude nutné pořízení další antény se slučovačem signálu na stávající kabelový svod, která bude instalována směrem na nový vysílač. V případě, že není možné realizovat instalaci svépomocí, můžete kontaktovat infolinku provozovatele vysílání 595 694 669. Na uvedené lince můžete získat také kontakt na partnerskou servisní firmu v místě vašeho bydliště, dodal Progress Digital.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).