Hlavní navigace

NKS dokončuje teze celostátní kampaně a chce být silnější

27. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
27. 4. 2007

Včerejší zasedání Národní koordinační skupiny pro digitální vysílání v ČR (NKS) přineslo dvě novinky. Skupina chce připravit celkovou informační kampaň a ráda by získala silnější pozici – často je totiž kritizována za svojí mizivou akceschopnost.

V současnosti dokončujeme teze a principy pro celkovou informační kampaň pro přechod na digitální vysílání na celé území republiky. Jednou z posuzovaných možností je větší spolupráce a participace ze strany dalších privátních subjektů, zainteresovaných na digitalizaci, které mohou celkovou informovanost občanů výrazně zlepšit, sdělil serveru Česká média národní koordinátor Zdeněk Duspiva a dodal: Role státu zůstává i přes nové možnosti nezastupitelná podobně, jako je tomu i v dalších zemích, kde se stát vždy v nějaké významné formě na kampani podílí.

MMF24

NKS projednala také návrhy na změnu svého statutu. Právě ty by měly v blízké budoucnosti posílit pozici celého uskupení v procesu české digitalizace. Statut NKS schvaluje vláda. Národní koordinátor k problému podotkl: Je nutné aktualizovat dosavadní znění statutu s ohledem na nastalé změny a to i v souvislosti s očekávaným koncem Ministerstva informatiky a delimitace jeho agendy.

Skupina se připravuje také vytvoření svého Řídícího výboru. V návrzích jde o vytvoření orgánu v podobě jakéhosi „představenstva“, který by měl mít na starosti především strategické rozhodování a jednání s dalšími subjekty, uvedl Zdeněk Duspiva.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).