Hlavní navigace

NKS svolala na čtvrtek tiskovou konferenci k průběhu digikampaně

26. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
26. 1. 2009

Tiskovou konferenci k dosavadnímu průběhu státní informační kampaně o přechodu na digitální příjem televizního vysílání svolala na tento čtvrtek 29. ledna Národní koordinační skupina pro digitalizaci (NKS). Konference se zúčastní předseda NKS Zdeněk Duspiva, náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví Zdeněk Zajíček, předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Pavel Dvořák a předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Václav Žák.

Tipy C

Konference proběhne od 14:30 hod. v sídle NKS, budově Ministerstva vnitra, bývalém Centrotexu, na Náměstí Hrdinů 3, Praha 4 (u východu ze stanice metra Pražského povstání). Hlavním tématem příspěvků bude průběh a harmonogram informační kampaně k přechodu na digitální televizní vysílání a zacílení kampaně pro územní oblast Praha, sdělil Rostislav Starý z agentury PR Point, která nedávno zvítězila ve výběrovém řízení na PR služby související s kampaní k vypínání zemského analogového televizního vysílání v Praze, Plzni a středních Čechách.

Vůbec nejdříve se má letos analogové televizní vysílání vypínat v Praze. Poslední dubnový den se odmlčí analogová Nova, Prima a ČT 1 z městského vysílače na Žižkově. V říjnu budou následovat západočeské vysílače Krašov, Zelená hora, Klínovec, Vraní vrch a Krkavec, a v říjnu středočeské vysílače Cukrák a Mezivrata.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).