Hlavní navigace

Nokia koupila firmy MetaCarta a Novarra

13. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V akvizičních sítích finského výrobce mobilů Nokia se zachytila společnost MetaCarta z Massachusetts. Finanční detaily transakce nebyly zveřejněny. Ve společnosti MetaCarta se dosud věnovali integraci obsahu a map. Nokia uvedla, že získané technologie hodlá využít zejména u tzv. lokálního vyhledávání na mapách, což při pohledu na portfólio společnosti MetaCarta není žádné překvapení. GeoSiteSearch se například zaměřuje na vyhledávání obsahu s ohledem na geografickou oblast. NewsMap pak zasazuje…

V akvizičních sítích finského výrobce mobilů Nokia se zachytila společnost MetaCarta z Massachusetts. Finanční detaily transakce nebyly zveřejněny. Ve společnosti MetaCarta se dosud věnovali integraci obsahu a map. Nokia uvedla, že získané technologie hodlá využít zejména u tzv. lokálního vyhledávání na mapách, což při pohledu na portfólio společnosti MetaCarta není žádné překvapení. GeoSiteSearch se například zaměřuje na vyhledávání obsahu s ohledem na geografickou oblast. NewsMap pak zasazuje zpravodajské články do mapy a dovede uživatele navést na další informace z okolí.

Pro Nokii je to druhá zajímavá akvizice v průběhu posledních 14 dnů. Nedávno oznámila dohodu o převzetí společnosti Novarra, která stojí za mobilním prohlížečem Vision Browser a rovněž se angažuje v oblasti mobilní kontextové reklamy, optimalizaci využití broadbandových sítí, mobilních multimédií nebo třeba widgetů. Společnost Novarra dosud spolupracovala například s mobilními operátory Verizon Wireless a Vodafone UK, portálem Yahoo nebo společností Palm. (BusinessWeek­.com)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).