Hlavní navigace

Televize Nova chce poslat satelitní službu Digi TV do insolvence

3. 5. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
3. 5. 2011

Věřitele, kterým dluží satelitní služba Digi TV, hledá provozovatel televize Nova, společnost CET 21. Vydala za tímto účelem inzerát v dnešních Hospodářských novinách, v němž píše: CET 21 hledá další věřitele společnosti DIGI Czech Republic, a to za účelem zjištění, zda jsou naplněny podmínky pro podání návrhu na zahájení insolvenčního řízení. Malý jednosloupcový inzerát otiskly HN v sešitu Podniky a trhy na straně 18.

K TÉMATU: Zákazníci satelitní služby Digi TV přijdou o programy HBO a Cinemax

Mluvčí Novy Michaela Fričová odmítla na dotaz serveru DigiZone.cz podaný inzerát jakkoli komentovat. Digi TV se už delší dobu potýkala s horší platební morálkou, pozdě vyplácela i nasmlouvané servisní společnosti, které zajišťovaly montáž satelitních kompletů pro zákazníky této satelitní služby. Od 11. ledna letošního roku musela Digi TV přistoupit k vyřazení prémiových filmových kanálů HBO, protože nebyla schopna jejich provozovateli platit smluvní poplatky za jejich šíření.

ČTĚTE TAKÉ: Premier League na Nově Sport končí. Nahradí ji ruská a možná i portugalská liga

Pokud by se Nově podařilo sehnat další věřitele společnosti DIGI Czech Republic a soud by s ní zahájil insolvenční řízení, skončila by v úpadku. Znamenalo by to zřejmě konec satelitní služby Digi TV v České republice. Platformu by zde ale nadále mohl provozovat její rumunský vlastník ze zahraničí, pokud by k tomu měl oprávnění od některé z vysílacích rad zemí Evropské unie (na základě přeshraniční retransmise).

KL24

NAPSALI JSME: Premier League pro českého diváka na novém kanálu Digi Sport

Nova má s Digi TV nevyřízené účty z loňského jara, kdy majitel této satelitní služby vykoupil za přehnané ceny vysílací práva pro anglickou fotbalovou Premier League na následující tři roky. Tato soutěž přitom patřila mezi nejžádanější a nejsledovanější přenosy na placeném kabelovém a satelitním programu Nova Sport. Digi TV na přenosech Premier League postavila svůj placený sportovní program Digi Sport, který Nově Sport konkuruje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).