Hlavní navigace

Nova chce streamovat na chytrých televizorech i své kanály. Začne Novou Sport

10. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zástupci Novy a Panasonicu dnes na setkání s novináři prezentovali videotéku Voyo.cz na těchto chytrých televizorech. Padlo i několik zajímavých novinek.

Dalším cílem televize Nova v oblasti programování, je dostat její vybrané kanály také do chytrých televizorů. Její zástupci to dnes uvedli na tiskové konferenci při příležitosti představení portálu Voyo.cz na platformě Viera Connect od společnosti Panasonic. V rámci Voya by se tak měli v budoucnu objevit například programy Nova Sport, Nova News nebo Voyo Cinema. Nova jako první nabízí streamování videa v rámci technologie Widevine od Googlu, která je podle ní chápana jako nástupce přehrávače Silverlight. 

K TÉMATU: Ke sledování Novy Sport už nepotřebujete kabel nebo satelit. Vysílá i na Voyo.cz

Představení Voyo.cz v rámci televizorů Panasonic není žádným překvapením. Nova spolupracuje s tímto světoznámým výrobcem již od roku 2007 a už před čtyřmi lety představila archiv Novy prostřednictvím tehdejší technologie Viera Cast. V současné době je Voyo.cz dostupné v šesti zemích, kde CME působí, včetně České republiky. Zítra bude aplikace představena u Panasonicu i na sousedním Slovensku. Řízení této služby probíhá centrálně přes lokální pobočky. CME tato skutečnost umožňuje snadnou kontrolu nad všemi trhy. 

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Nové Voyo.cz od Novy: Bez dobrého připojení k internetu máte smůlu

V rámci nových televizorů od Panasonicu bude mít zákazník přístup k přibližně třinácti stům filmových titulů a 33 kompletním seriálům. Nova má v tuto chvíli uzavřenou smlouvu s 32 vlastníky autorských práv. Uživatele by mělo potěšit především jednoduché uživatelské rozhraní. Prostřednictvím dálkového ovladače vám budou pro službu postačovat pouhá tři tlačítka. K dispozici může být u některých titulů až 16 kvalit, a to podle velikosti zákazníkovi internetové přípojky. Službu získají noví majitelé Panasoniců až na čtvrt roku zdarma.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).