Hlavní navigace

Nova Cinema nabídne minimum vlastní tvorby, bylo by to drahé

14. 10. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
14. 10. 2007

Nový filmový kanál Nova Cinema, který by měl zahájit vysílání letos v prosinci prostřednictvím kabelových rozvodů, IPTV a zřejmě i na satelitu, nabídne minimum původní tvorby televize Nova. Lidovým novinám to řekl generální ředitel stanice Petr Dvořák a s tím, že podobně se bude Nova chovat v případě všech dalších tematických kanálů.

ČTĚTE TAKÉ:

cif 24 - early cena - média

Na žádný kanál, který bychom startovali na jiných distribučních platformách, se nebudeme snažit dávat příliš velké množství vlastní výroby, protože ta je drahá, řekl Dvořák. Nové kanály by měly sloužit spíš k tomu, abychom dokázali vybrat z balíků akvizice, které nakupujeme u velkých studií, sice kvalitní věci, ale takové, které zasahují užší cílové skupiny a které nejsou na hlavním kanálu Novy schopny dosáhnout tak dobrého výsledku sledovanosti, do­dal.

Nova Cinema by proto měla stavět spíš na zahraničních filmech a seriálech než na české tvorbě. Dvořák nepotvrdil, ale ani nevyvrátil informaci týdeníku Marketing&Media, že stanice zahájí vysílání již v prosinci. Mluvčí Novy Veronika Šmítková ale tuto informaci označila pro server iHNed.cz za spekulaci, kterou „někdo někomu řekl“. Zároveň dodala, že úvahy o využití kompenzační licence pro pozemní šíření Novy Cinema jsou předčasné.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).