Hlavní navigace

Nova dočasně obnovuje analog v Domažlicích, digitál nevypne

29. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
29. 11. 2007

Vedení televize Nova se dnes rozhodlo, že se v Domažlicích dočasně vrátí k analogovému vysílání. Česká komerční jednička to zdůvodnila tak, že kdyby uplynulo více jak devadesát dnů od ukončení analogového vysílání na Domažlicku (lhůta začala běžet 1. září), mohla by jí Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) analogový kmitočet natrvalo odebrat a Nova už by neměla možnost řešení eventuelních problémů s digitálním vysíláním spojených.

TISKOVÁ ZPRÁVA: TV Nova je nucena dočasně obnovit analogové vysílání v Domažlicích

TV Nova požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o písemné ujištění, že k odebrání příslušných frekvencí alespoň do doby vydání platného Technického plánu přechodu z analogového na digitální vysílání nepřikročí. K dnešnímu dni však žádné takové písemné ujištění neobdržela, říká tisková mluvčí Novy Veronika Šmítková.

ebf - partner 1

V případě ztráty analogových frekvencí přitom neexistuje podle Novy záruka, že televize bude schopna v oblasti Domažlic vysílat po celou dobu platnosti její licence až do roku 2017, protože Český telekomunikační úřad přes opakované žádosti neprodloužil současnému provozovateli vysílání TV Nova, společnosti České radiokomunikace (ČRa), příslušná dočasná oprávnění k provozování rádiových kmitočtů využívaných pro digitální vysílání v oblasti Domažlic. TV Nova tedy považuje dočasné obnovení zemského analogového vysílání v oblasti Domažlic za nezbytné pro řešení výše uvedených problémů.

Věříme, že výše uvedené problémy se nám v nejbližší době, pokud možno do konce roku 2007, podaří vyřešit, a že budeme mít možnost i nadále v oblasti Domažlicka vysílat jen prostřednictvím digitálního signálu, doplňuje generální ředitel TV Nova Petr Dvořák.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).