Hlavní navigace

Nova koupila portál Blog.cz a už je třetí v návštěvnosti Internetu

27. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 5. 2008

Majitel televize Nova, bermudská společnost CME, oznámila koupi společnosti Jyxo, která v České republice provozuje internetový portál Blog.cz. Podle serveru Lupa.cz, který se odvolává na tiskovou zprávu CME, měla skupina za stoprocentní podíl v Jyxo zaplatit jejímu zakladateli Michalu Illichovi a bývalému investorovi Centralway Investment částku v rozmezí 163 až 200 milionů korun.

K VĚCI: Nova spustila portál tn.cz. Podívejte se do jeho kuchyně

BRAND24

Michal Illich podle tiskové zprávy nastoupí do Novy jako šéf technického rozvoje a bude pomáhat Nově s jejími internetovými projekty, dodává Lupa. Teprve 5. května Nova spustila svůj nový zpravodajský portál TN.cz, od něhož si slibovala, že všemi svými internetovými projekty dosáhne do konce letošního roku třetího místa v návštěvnosti na českém Internetu.

Tisková zpráva rozeslaná médiím konstatuje, že koupě Jyxo posunula CME na třetí místo v provozu českého Internetu již nyní, upozorňuje Lupa. Podle dubnových čísel NetMonitoru (oficiální audit návštěvnosti českých internetových stránek) je prostý součet návštěvnosti Nova.cz a Blog.cz 3 364 270 uži­vatelů, je však třeba počítat s určitým překryvem (Nova sama používá blogovací systém Jyxa pro blogy na svém webu).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).