Hlavní navigace

Nova nepřijde o kompenzační licenci pro Novu Cinema, rozhodla RRTV

1. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
1. 4. 2010

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) neodebere společnosti CET 21 kompenzační licenci pro provozování kanálu Nova Cinema. Právě RRTV o této skutečnosti rozhodla na svém posledním zasedání. Nově hrozilo, že přijde o možnost provozování svého druhého kanálu prostřednictvím terestrických vysílačů za to, že nevypnula analogové vysílání z lokalit Klatovy – Barák a Sušice – Svatobor koncem února a tím by nedodržel Technický plán přechodu.

cif 24 - early cena - média

Na rozdíl od RRTV se však domnívá, že byl porušen TPP, Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Ten proto zahájil správní řízení s Českými Radiokomunikacemi. To se týká také neukončení analogového vysílání v Domažlicích a Chebu. Zde měla Nova vypnout analogový signál do 30. září loňského roku, ale neučinila tak. Na zahájení řízení přímo s TV Nova totiž nemá ČTÚ kompetence. Ukončení tohoto řízení má proběhnout v horizontu šedesáti dní, začalo v březnu.

Po ukončení správního řízení zvýší ČTÚ měsíční poplatek za využívání vysílacích kanálů analogové Novy na všech čtyřech nevypnutých vysílačích na třicetinásobek dosavadní sumy. Bude ho však účtovat Českým Radiokomunikacím. Radiokomunikace promítnou vyšší poplatek do ceny, kterou si za šíření analogového signálu účtují u Novy. A Nova již prostřednictvím své mluvčí Michaely Fričové připustila, že tyto peníze bude vyžadovat od státu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).