Hlavní navigace

Nova s Primou nedodržují časy vysílání. RRTV je proti nim bezbranná

13. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
13. 9. 2010

Televizní diváci, kteří sledují talentové show na obrazovkách televizí Nova a Prima, si jistě všimli toho, že spolu s nimi přišel také jeden velký a záměrný nešvar. Je jím absolutní nedodržování pevně daného programového schématu v době jejich vysílání. To se projevuje hned na několika faktorech – začátcích a koncích obou show i jejich délce.

Na DigiZone.cz jsme vám informovali o tom, jak vypadalo vysílání obou komerčních televizí během prvních dílů Česko Slovensko má talent a Talentmanie. Stanice ale v nedodržování stanovených časů nadále pokračují. Například nejsledovanější česká televize včera ukončila svou hlavní zpravodajskou relaci Televizní noviny (plus blok věnovaný sportu a počasí) až ve 20:21, tedy v době, kdy již dávno měla běžet talentová show, která je připravována ve spolupráci se slovenskou Markízou.

KL24

Diváci, kteří chtěli sledovat publicistické Střepiny, jež byly naplánované na desátou večerní, se jich dočkali až o půl hodiny později, v době, kdy již měl běžet americko-britský film Spálené vzpomínky. Prima pro změnu do své talentové show, která trvala jako už tradičně přibližně do desáté hodiny večerní, v programovém schématu plánované do čtvrt na deset, Česko Slovensko má talent nedala opět v první polovině vůbec reklamu, což ale jistě diváci přivítali.

Tyto kroky ze strany obou televizí mají pochopitelně za úkol zabránit jedinému – sledování konkurenční talentové show. Na tuto skutečnost doplácí především televizní divák, který se tak nemůže na nedělní prime-timové programové schéma Novy s Primou vůbec spolehnout. Na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) chodí v tomto směru velká vlna stížností ze strany diváků. Problém je však v tom, že RRTV s tím nemůže nic dělat, protože na tento problém nemyslí legislativa.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).