Hlavní navigace

Nova Sport protestuje proti fotbalové Gambrinus lize na Slovak Sport.TV

26. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Slovak Sport.TV nemůže vysílat Gambrinus ligu, a to ani na Slovensku, protože vysílací práva v obou zemích držíme my,“ řekl serveru DigiZone.cz ředitel Novy Sport Marek Kindernay

Chystané vysílání přenosů fotbalové Gambrinus ligy na slovenském sportovním kanálu Slovak Sport.TV se nelíbí televizi Nova. Podle ředitele Novy Sport a Fandy Marka Kindernaye má totiž společnost CET 21 nakoupena vysílací práva pro nejvyšší českou fotbalovou soutěž jak pro český, tak pro slovenský trh a smlouva jí zajišťuje výběr prakticky všech hraných zápasů. „Slovak Sport.TV tak nemůže vysílat Gambrinus ligu, protože by to prostě odporovalo smlouvě, kterou máme uzavřenu s fotbalovým svazem,“ řekl Kindernay serveru DigiZone.cz. Právě fotbalovému svazu si už Nova oficiálně stěžovala.

cif 24 - early cena - média

K TÉMATU: Slovak Sport.TV získal práva na fotbalovou Gambrinus ligu, ale jen pro Slovensko

Nákup vysílacích práv pro Gambrinus ligu potvrdil v úterý pro server Mediálne.sk ředitel Slovak Sport.TV Robert Greguš. Zároveň řekl, že přenosy nejvyšší české fotbalové ligy bude stanice nabízet pouze na Slovensku, protože pro český trh drží práva někdo jiný. První (volně šířený) program Slovak Sport.TV se proto zcela stáhne z České republiky a bude vysílat pouze na Slovensku. Místo něj se na českém trhu objeví chystaný placený program Slovak Sport.TV 2, který získal práva na vysílání anglické fotbalové Premier League či hokejové NHL a tenisových WTA.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).