Hlavní navigace

Nova Sport začala vysílat v satelitní Digi TV širokoúhle

22. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
22. 3. 2010

Sportovní kanál Nova Sport patřící pod hlavičku mediálního domu CME nasadil v neděli večer širokoúhlý formát v rumunské multiregionální satelitní platformě Digi TV. Tento program, který nabízí atraktivní přenosy ze zahraničních soutěží, jako jsou NHL, NBA nebo Premier League, je tak dalším, který je ve velikosti obrazu 16:9 dostupný.

MMF24

K TÉMATU: Nasadí satelitní Digi TV formát 16:9 i u dalších stanic?

Digi TV v současné době již širokoúhle vysílá slovenské programy STV 2 (Dvojka), STV 3 (Trojka), TV Markíza a TV Doma. Z českých kanálů jde pak o všechny stanice České televize a dále Novu, Novu Cinema a TV Prima. Širokoúhlý formát naopak chybí například u česko-slovenské verze lifestylového a hudebního kanálu MTV. Dá se počítat s tím, že technických inovací bude ve vysílání platformy ještě více. O tom, zdali se po letech dočkají zákazníci například elektronického programového průvodce (EPG), můžeme ale pouze polemizovat. Za upozornění na tuto skutečnost děkujeme našemu čtenáři Petru Čtvrtníčkovi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).