Hlavní navigace

Nové detektory pohybu mají zlikvidovat falešné poplachy

4. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Siemens
Siemens uvedl tzv. duální detektory pohybu, které kombinují pasivní infračervenou lokaci (PIR) s mikrovlnnou (MW) složkou.

Díky těmto dvěma způsobům a také vylepšené verzi algoritmu Siemens Matchtec se prý v čidlech Magic PDM-IXx12/T a PDM-IXx18/T výrazně omezuje riziko falešných poplachů. Vaše zabezpečovací zařízení tak může pracovat spolehlivěji, což se zvláště vyplatí těm, kteří jsou napojeni na pult centrální ochrany.

Algoritmus Matchtec pak analyzuje relativní sílu infračervených a mikrovlnných signálů získaných od pohybujícího se objektu a dokonce může použít i více detektorů v těsné blízkosti, protože mezi mikrovlnnými moduly omezuje interferenci.

Novinky také nyní mají odolnější konstrukci a jsou tak v souladu s podstatně přísnějšími předpisy CE, které jsou v platnosti od června 2014.

Jsou vhodné jak pro domácí, tak pro komerční použití a mají fungovat dokonce i v náročných podmínkách, kde se například rychle či extrémně mění teplota. Právě to je typický příklad možného vytvoření falešného poplachu.

ebf - partner 1


Autor: Siemens

Jak můžete vidět ze snímku, Magic PDM-IXx12/T a PDM-IXx18/T mají moderní, štíhlý design a instalace 12 m verze může být i zapuštěná pod omítku.

Díky přednastaveným zakončovacím rezistorům jsou připraveny k použití s ústřednami Siemens SPC a Sintony, můžete je ale připojit i k ústřednám jiných výrobců.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).