Hlavní navigace

Nové programy České televize budou vysílat na severu Čech z Černé Studnice

19. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravděpodobně v horizontu čtrnácti dní by se měli dočkat nových programů České televize diváci ve Svitavách. Operátor multiplexu tu však musí dořešit ještě některé technické detaily.

Novou lokalitou v severních Čechách, ze které bude vysílat Regionální síť 7 s programy ČT 1 HD, ČT 2 HD, ČT Sport HD, ČT :D, ČT art a Retro Music Television, se stane Černá Studnice na Jablonecku. Serveru DigiZone.cz to potvrdil Radim Pařízek, jednatel operátora Progress Digital, který je provozovatelem tohoto multiplexu. Jaké budou technické parametry této sítě, na to je ještě v tuto chvíli brzy. Čekáme na koordinaci Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ), nejsem vám tedy schopen v tuto chvíli na otázku odpovědět, reagoval Pařízek a dodal: Technické parametry v tuto chvíli neznáme.

MMF24

K TÉMATU: Regionální síť 7 s novými programy České televize míří na sever Čech a do Svitav

Regionální síť 7 bude využívat na Jablonecku stejné lokality, ze které už šíří svůj signál zemský multiplex 4. Právě jeho provozovatelem je také Radim Pařízek, ale prostřednictvím společnosti Digital Broadcasting. Tato síť je pro změnu obsazena především stanicemi mediální skupiny Nova. Multiplex 4 využívá z Černé Studnice kanál 25 s výkonem 10 kW. Ke spuštění Regionální sítě 7 ve Svitavách by mělo dojít v nejbližší době. Předpokládám, že by se tak mělo stát nejpozději v horizontu 14 dnů. K umístění technologií je ale zapotřebí vrtulník, přiblížil Pařízek, který v multiplexu taktéž počítá se šířením svého Rádia Čas.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).