Hlavní navigace

Nově prošla u RRTV další neobjektivní reportáž o reklamě na obrazovce ČT

4. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 8. 2011

Reportáž, kterou odvysílala 20. června ve své hlavní zpravodajské relaci Televizní noviny TV Nova, zůstane nepotrestána. Nejsledovanější tuzemská stanice v ní původně informovala o připravovaném filmu Signál, jehož je mediálním partnerem, ovšem nakonec se příspěvek stočil opět k tématu budoucího financování veřejnoprávní televize, tedy podobě zachování reklamy na ČT.

K TÉMATU: RRTV: Reportáže Novy o reklamě na České televizi byly neobjektivní

Reportáž porušila zásady objektivity a vyváženosti, neboť manipulativně a účelově spojila téma natáčení nového českého filmu s tématem rušení reklamy na České televizi tak, aby divák vnímal financování české kinematografie jako otázku zrušení reklamy na České televizi, uvedla RRTV, která také konstatovala, že nebyl vysvětlen odvod financí ČT do fondu kinematografie a tudíž by tak aktivita televizí Nova a Prima byla brána jako prospěšná. Reportáž byla podle RRTV zpracována předpojatě a zrušení reklamy na ČT tak mělo působit pozitivním dojmem.

BRAND24

BLOG JANA POTŮČKA: Atraktivní program pro diváky bez reklamy

Televize Nova se ale postihu od RRTV bát nemusí. Opět dostala pouze lhůtu k nápravě trvající sedm dní od doručení rozhodnutí. Reportáž však byla odvysílána a stanice se k ní už vracet nebude. Několik takových publicistických příspěvku již Nova v minulosti odvysílala a průběžně v nich pokračuje i nadále. Nejnovější zpráva na toto téma se na její obrazovce objevila včera opět v Televizních novinách. Načasování nebylo náhodné. Právě dnes totiž mají senátoři rozhodovat o osudu reklamy na obrazovce ČT. Reportáž si můžete zpětně přehrát v archivu Novy na webu Voyo.cz (od času 11:06).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).