Hlavní navigace

Novináři na Olympiádě by se mohli přesvědčit o čínské internetové cenzuře

30. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Olympijští novináři, kteří se připojují k Internetu z olympijského tiskového centra v Pekingu (BIMC), se mohli na vlastní kůži přesvědčit o čínské internetové cenzuře. Byl jsem v BIMC dnes ráno a nepodařilo se mi připojit na stránky Amnesty International, Falun Gong a Human Rights Watch, prohlásil pro deník Guardian jeho olympijský korespondent Jonathan Watts. Vedle těchto tří jmenovaných zůstávají také blokovány ještě některé další stránky v čínském jazyce. Mezinárodní olympijský výbor…

Olympijští novináři, kteří se připojují k Internetu z olympijského tiskového centra v Pekingu (BIMC), se mohli na vlastní kůži přesvědčit o čínské internetové cenzuře. Byl jsem v BIMC dnes ráno a nepodařilo se mi připojit na stránky Amnesty International, Falun Gong a Human Rights Watch, prohlásil pro deník Guardian jeho olympijský korespondent Jonathan Watts. Vedle těchto tří jmenovaných zůstávají také blokovány ještě některé další stránky v čínském jazyce. Mezinárodní olympijský výbor přiznává, že s Čínou učinil dohodu o tom, že některé pro Čínu extrémně citlivé weby (např. politicko-spirituální hnutí Falun Gong) zůstanou blokovány i v průběhu olympijských her. Celou záležitostí se však ještě před samotným vypuknutím Olympiády hodlá zabývat. (Yahoo news 1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).