Hlavní navigace

Novinky.cz se pouští do encyklopedických článků

15. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zpravodajský server Novinky.cz přichází s jakousi vlastní encyklopedií. Jde o sbírku tématických nadčasových článků, které budou odkazovány z jednotlivých zpráv jako zdroj doplňujících informací. Články budou věnovány osobnostem, institucím, organizacím nebo různým pojmům. Katalog těchto článků je k dispozici na subdoméně http://tema.novinky.cz. Zatím jich je k dispozici přes 150. Do konce roku bychom se rádi dostali na tisícovku, píše se na blogu portálu Seznam.cz, který server Novinky.cz…

Zpravodajský server Novinky.cz přichází s jakousi vlastní encyklopedií. Jde o sbírku tématických nadčasových článků, které budou odkazovány z jednotlivých zpráv jako zdroj doplňujících informací. Články budou věnovány osobnostem, institucím, organizacím nebo různým pojmům. Katalog těchto článků je k dispozici na subdoméně http://tema.no­vinky.cz. Zatím jich je k dispozici přes 150. Do konce roku bychom se rádi dostali na tisícovku, píše se na blogu portálu Seznam.cz, který server Novinky.cz provozuje spolu s deníkem Právo.

Tento, zatím malý, projekt považujeme za důležitý. Věříme v to, že bude v budoucnu významným zdrojem návštěvnosti. Novinky.cz jsou také prvním zpravodajským serverem v České republice, který se začal takto komplexně věnovat encyklopedickým článkům – tedy článkům s dlouhodobou informační hodnotou pro čtenáře (na rozdíl od tradičních zpravodajských článků s krátkodobou informační hodnotou), doplňuje Norbert Gulevič, produktový manažer z portálu Seznam.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).