Hlavní navigace

Čtenáři DigiZone.cz: Nový program Primy by měl být dokumentární

19. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
19. 8. 2008

Bonusový program televize Prima, jehož licenci pro celoplošné zemské digitální vysílání televize dostane na základě souhlasu s Technickým plánem přechodu (TPP), by měl být dokumentární. Přejí si to čtenáři serveru DigiZone.cz, kteří se zapojili do ankety pod pondělním rozhovorem našeho webu s generálním ředitelem Primy Markem Singerem.

ebf - partner 1

Pro dokumentární kanál hlasovalo 59 procent ze 110 respondentů. Více než čtvrtina účastníků ankety, 27 procent, by si přála, aby bonusový program Primy byl filmový, šest procent upřednostňuje zábavný, pět procent dětský a dvě procenta sportovní. Marek Singer serveru DigiZone.cz řekl, že se Prima v případě bonusové licence rozhoduje mezi dvěma tematickými kanály. Podrobnější informace ale zatím sdělit nechtěl.

Původní český dokumentární kanál zatím mezi nabídkou pozemních, ale také kabelových a satelitních televizí chybí. Mezeru částečně vyplňuje nová zpravodajská televize Z1, která vysílá každý den od 20 hodin převzatý zahraniční dokument, nadabovaný do češtiny. Právě na dokumenty se podle jiné ankety serveru DigiZone.cz těšili čtenáři u Z1 nejvíce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).