Hlavní navigace

Nový šéf ČT 24 Šámal: Události potřebují komplexní změnu

6. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
6. 10. 2011

Hlavní zpravodajská relace Události potřebuje komplexní změnu. Myslí si to nejen nový generální ředitel České televize Petr Dvořák, ale také čerstvě jmenovaný výkonný šéf ČT 24 Zdeněk Šámal. Svou vizi nastínil pro dnešní vydání deníku Lidové noviny. Mám v hlavě poměrně konkrétní představu, jaké by měly být obsahové a dramaturgické změny. Jsem přesvědčen, že s většinou lidí se mi bude spolupracovat dobře, uvedl v rozhovoru Šámal.

K TÉMATU: Potvrzeno: Zdeněk Šámal se vrací do České televize vést program ČT 24

KL24

Na to, zdali bude zkušený televizní manažer hledat inspiraci například u britské BBC, odpověděl, že ji není možné napodobovat. Už proto, že za sebou nemáme dějiny britského impéria. Inspiruji se i v USA, Polsku, Německu i jinde, konstatoval výkonný ředitel zpravodajského kanálu ČT 24. Velkou chybou je ale podle něho to, když se Česká televize snaží kopírovat komerční stanice Nova a Prima. Zpravodajství ČT nesmí být až třetí variantou. Za nešťastné označil Šámal i vysílání Událostí po Večerníčku, který má minimální sledovanost.

DigiZone.cz připravuje rozhovor se staronovým šéfem ČT 24 Zdeňkem Šámalem. Přečíst si jej budete moci příští úterý 11. října.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).