Hlavní navigace

Nový virtuál Tesco Mobile přijde v létě, Tesco podepsalo smlouvu s Telefónicou

14. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Tesco Mobile SR
Tesco Mobile bude fungovat jako společný podnik Tesca a Telefónicy, na podobném principu jako funguje ve Velké Británii nebo na Slovensku.

Očekávaný vstup Tesca na pole mobilních operátorů se přiblížil – firma dnes oznámila, že virtuální operátor Tesco Mobile začne fungovat od letošního léta.

„Tesco Mobile bude nezávislým virtuálním operátorem a již provádí zákonem předepsané kroky k zisku licence od Českého telekomunikačního úřadu,“ informovala firma v tiskové zprávě.

Půjde o joint venture podnik Tesca a Teléfoniky, ve kterém bude mít každá firma 50% podíl. 

„Tesco Mobile bude nezávislým virtuálním operátorem nabízejícím telekomunikační služby svým zákazníkům pod vlastní značkou. SIM karty budou k dostání ve 232 obchodech Tesco napříč republikou a také prostřednictvím služby Potraviny online na stránkách www.itesco.cz,“ stojí ve zprávě Tesca.

ebf - partner 1

Ceny a další podrobnosti zatím firma nezveřejnila. „Budeme mít skvělou nabídku, z níž si vybere každý. A pro každého máme připraveny odměny, jako například Clubcard body či další překvapení,“ slibuje ve zprávě pouze generální ředitel Tesca v České republice David Morris.

Ve Velké Británii, kde Tesco Mobile funguje na stejné principu společného podniku s tamním O2, má operátor přes 3 miliony zákazníků. S O2 spolupracuje také v Irsku a na Slovensku. V Maďarsku se Tesco domluvilo s Vodafonem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).