Hlavní navigace

Nový Windows Live Hotmail již pro všechny

3. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nová verze freemailové služby Windows Live Hotmail by již měla být dostupná pro všechny uživatele včetně těch, kteří používají českou mutaci na doméně Hotmail.cz. Redesignované webové uživatelské rozhraní přichází s novou uvítací obrazovkou poskytující shrnutí příchozích e-mailů a volitelně také zpráv a oznámení z komunitních serverů včetně Facebooku. Přibyly nové nástroje pro čištění pošty od nepotřebných e-mailů. Nově lze jedním kliknutím zobrazit jen e-maily příchozí od osob z adresáře nebo…

Nová verze freemailové služby Windows Live Hotmail by již měla být dostupná pro všechny uživatele včetně těch, kteří používají českou mutaci na doméně Hotmail.cz. Redesignované webové uživatelské rozhraní přichází s novou uvítací obrazovkou poskytující shrnutí příchozích e-mailů a volitelně také zpráv a oznámení z komunitních serverů včetně Facebooku. Přibyly nové nástroje pro čištění pošty od nepotřebných e-mailů. Nově lze jedním kliknutím zobrazit jen e-maily příchozí od osob z adresáře nebo z komunitních serverů.

Dokumenty, tabulky či prezentace přiložené k e-mailům lze otevřít přes Office Web Apps. Microsoft tak následuje konkurenční Google, který propojil Gmail a Google Docs již před nějakým tím pátkem. Nový Windows Live Hotmail také umožňuje posílání a sdílení objemnějších souborů až do 10 GB. Samozřejmě ale, že nejde o klasické přílohy. Služba je však propojena s úložištěm Windows Live SkyDrive. Lze tak sdílet například fotografie. I nová verze ovšem obsahuje poměrně rušivou poblikávající reklamu, Microsoft nenásleduje Google v nasazování striktně textových reklamních kampaní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).