Hlavní navigace

O dodavateli pro projekt "Internet pro Pražany" je rozhodnuto

13. 12. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pražští radní na svém úterním zasedání rozhodli o výběru dodavatele pro kontroverzní projekt nazvaný WiFi – Internet pro Pražany. Bude jím společnost ICZ a.s., která se podílela mimo jiné i na výstavbě metropolitní datové sítě MePNet. Naším hlavním cílem je zajistit dostupnost elektronických služeb, přispět k rozvoji informační společnosti a informační gramotnosti na území metropole a vytvořit podmínky pro nové služby ve správě města prostřednictvím bezdrátové Prahy. Bezdrátový přístup k síti…

Pražští radní na svém úterním zasedání rozhodli o výběru dodavatele pro kontroverzní projekt nazvaný WiFi – Internet pro Pražany. Bude jím společnost ICZ a.s., která se podílela mimo jiné i na výstavbě metropolitní datové sítě MePNet.

MMF24

Naším hlavním cílem je zajistit dostupnost elektronických služeb, přispět k rozvoji informační společnosti a informační gramotnosti na území metropole a vytvořit podmínky pro nové služby ve správě města prostřednictvím bezdrátové Prahy. Bezdrátový přístup k síti je nutným předpokladem pro tzv. mobilitu a je významným prvkem moderních eGovernment služeb, říká staronový pražský primátor Pavel Bém. V Praze bude celkem 580 přístupových bodů. Přístup k plnému obsahu Internetu ve spolupráci s komerčnímu poskytovateli služeb zatím nebude realizován a to až do rozhodnutí Evropské komise, která původně zamýšlené otevření vybudované sítě posuzuje, zda-li by byl takový postup z hlediska hospodářské soutěže v pořádku. (Tisková zpráva)

V současné chvíli je projekt připraven k realizaci a počítá i svyužitím finančního příspěvku ze strukturálních fondů Evropské unie. Realizace projektu by měla být hotova za 15 měsíců po podpisu smlouvy s dodavatelem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).