Hlavní navigace

O licenci pro druhý program Markízy se rozhodne nejdříve 16. prosince

4. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 12. 2008

Nejsledovanější slovenská televize Markíza zatím nezískala licenci pro svůj druhý program, pro nějž si už registrovala několik potenciálních názvů. Stanice, která by se mohla jmenovat TV Angelika, TV Doma, Lejdy, Diva či Telka, žádá o licenci pro kabelové a satelitní vysílání. Slovenská Rada pro vysílání a retransmisi její žádost odložila na jednání, které proběhne 16. prosince.

ČTĚTE TAKÉ: Markíza požádala o licenci pro svůj druhý program. Názvů má několik

BRAND24

Markíza plánuje, že svůj druhý program spustí v prvním čtvrtletí příštího roku. Na Slovensku vysílá také její sesterský program Nova sport, a v příštím roce by zde měla odstartovat také česká verze hudebního kanálu MTV, kterou chystá televize Nova. Tu pojí s Markízou stejný majitel, společnost CME.

Markíza má se spouštěním svého druhého programu zpoždění oproti konkurenční soukromé televizi Joj i veřejnoprávní Slovenské televizi. Joj zahájila letos v říjnu vysílání filmového kanálu Joj Plus, veřejnoprávní STV již v srpnu spustila sportovní kanál Trojka. Oba vysílají v kabelech a přes satelit, Trojka byla dostupná také v pozemních experimentech DVB-T, ale pouze v kompresním standardu MPEG-4.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).