Hlavní navigace

O multiplexy komerčního vysílání se v Irsku uchází tři zájemci

6. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
6. 5. 2008

Irská vysílací komise zveřejnila jména zájemců o licenci pro celostátní zemské digitální televizní vysílání. Do výběrového řízení se přihlásily tři společnosti: švédský Boxer, OneVision Consortium a Easy TV, z nichž každá se uchází o licenci pro tři multiplexy určené komerčnímu televiznímu vysílání. Kapacita každého z nich je mezi šesti a dvanácti programy.

Konsorcium OneVision tvoří telekomunikační operátor Eircom, komunikační společnost Argiva a vysilatel TV3 a irským divákům by v případě udělení licence chtěli nabídnout šest volně šířených televizních programů. Za projektem Easy TV stojí veřejnoprávní vysilatel RTE a společnost Liberty Global. Třetím zájemcem je švédský Boxer, který nedávno získal licenci pro provozování placeného televizního vysílání v Dánsku.

Zájemci o licence plánují do DVB-T vysílání investovat mezi 15 a 40 miliony eur, konkrétní částky včetně programových plánů by měla Vysílací komise zveřejnit v polovině května. Výsledky výběrového řízení by měl regulační úřad podle očekávání oznámit v červenci.

BRAND24

Čtvrtá digitální síť je veřejnoprávní a prostor v ní tedy získá RTE. Irští diváci budou mít v rámci čtvrtého multiplexu přístup ke stanicím RTE One, RTE Two, TV3 a TG4.

Zdroj: Broadband TV News

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).