Hlavní navigace

O Show Leoše Mareše mají zájem tři televize, vysílat se ale možná vůbec nebude

9. 12. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

„Mám strach po tom šáhnout, protože jsem byl poslední tři měsíce pod absolutním stresem. Možná to vyzvednu z ledu za několik let,“ konstatoval moderátor v rozhovoru pro DVTV.

Moderátor Leoš Mareš má v tuto chvíli nabídku od třech televizí, které by chtěly vysílat jeho late night show, jenž se v nedávné době krátce objevila na Prima TV. Mareš to uvedl v dnešním rozhovoruMartinem Veselovským pro internetovou DVTV. Podle jeho slov se formát nevysílá v tuto chvíli proto, že se čeká na dobu, kdy ho bude někdo chtít vysílat. S televizemi podle svých slov jedná o late night show bez dosavadního producenta, který domluvil její nasazení pro Mňam TV a následně i pro FTV Prima. Mareš však určitým způsobem naznačil, že pořad by se na obrazovkách nakonec vůbec nemusel objevit.

K TÉMATU: Show Leoše Mareše nekončí, má se přesunout na jinou televizi

Mám strach po tom šáhnout, protože jsem byl poslední tři měsíce pod absolutním stresem. Možná to vyzvednu z ledu za několik let, konstatoval moderátor v rozhovoru se svým kolegou, s nímž ho pojí začátky v rozhlasové stanici Evropa 2. Připomeňme, že Mareš tancoval v aktuálním ročníku StarDance a nadále byl hlasem ranní show Evropy 2 a moderoval různé kulturní a společenské akce. Leoš Mareš v rozhovoru několikrát zdůraznil, že mu velmi záleží na značce, kterou ve své osobě vytvořil, a snaží se ji nadále budovat. Právě nepovedená late night show by pak mohla být oním prvkem, jenž jeho hodnotu sníží. Mareš dále zdůraznil, že Prima tento pořad neukončila, pouze ho přebírala od jeho producenta. K přerušení vysílání došlo proto, že pořad se komerční dvojce již nevyplatil.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Prima se definitivně vzdala Show Leoše Mareše, Barrandov otálí s jejím nasazením

Show Leoše Mareše byla původně zamýšlena pouze pro televizi Mňam. Producent vydevelopoval tu show a den před zahájením vysílání se rozhodnul a dohodl se s televizí Prima, že jí show bude dodávat. Dozvěděli jsme se to až ve chvíli, kdy jsme točili první epizodu, upozornil populární moderátor a doplnil: Porušil se organismus, který byl vyvinutý. Stalo se to, že show se nevysílala v době, kdy bylo dohodnuto, tedy mezi 22. a 23. hodinou. Dostali jsme se na velkou televizi ve chvíli, kdy jsme to neuměli, a výsledky sledovanosti tu jsou důležité a média o tom referují. Na Mňam TV nám bylo slíbeno, že nebudeme konfrontování s výsledky sledovanosti na velkých televizích.

ebf - partner 1

Z ARCHIVU: Show Leoše Mareše zmizela z vysílání Primy. Nebudeme to komentovat, říká televize

Late night show podle svých slov Leoš Mareš léta odmítal ze strachu, aby se nezhroutil jeho velký sen, kterým právě takový televizní formát byl. Myslel jsem si, že toho nejsme v České republice schopni docílit. Myslel jsem si, že nejsou zdroje a nejsou hosté. Přišla konkrétní nabídka na to, že to uděláme, a najednou se obrátily strany. Zahraniční společnost, kterou byla CE Media, mi nabídla show na televizi, která má sledovanost nula celá nula, na televizi Mňam, uvedl Mareš a dodal: Show byla ze začátku kvalitativně velmi špatná. Byly to v podstatě vysílané piloty. Viděl jsem to v televizi a říkal jsem si, tohle je špatně, tohle je špatně, tohle je špatně. S každým dalším dílem se to začalo velmi rychle vyvíjet. Myslím si, že kvalita dílu 37 a prvního dílu byla nesrovnatelná.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).