Hlavní navigace

Firmu Skype údajně kupuje Microsoft za více jak 7 mld dolarů

10. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Do fronty zájemců o VoIP a IM službu Skype se podle nejčerstvějších informací postavil i softwarový gigant Microsoft. Jak již jsme vás informovali, agentura Reuters s odvoláním na dva dobře informované zdroje minulý týden uvedla, že o Skype mají zájem Google a Facebook. Nyní se tedy k zájemcům přidává i třetí velký hráč, tedy jmenovaný Microsoft. Podle deníku WSJ je Microsoft těsně před podpisem smlouvy o odkupu firmy Skype za 7 mld dolarů. Vše jsou to ale zatím jen oficiálně nepotvrzené…

Do fronty zájemců o VoIP a IM službu Skype se podle nejčerstvějších informací postavil i softwarový gigant Microsoft. Jak již jsme vás informovali, agentura Reuters s odvoláním na dva dobře informované zdroje minulý týden uvedla, že o Skype mají zájem Google a Facebook. Nyní se tedy k zájemcům přidává i třetí velký hráč, tedy jmenovaný Microsoft. Podle deníku WSJ je Microsoft těsně před podpisem smlouvy o odkupu firmy Skype za 7 mld dolarů. Vše jsou to ale zatím jen oficiálně nepotvrzené informace.

KL24

Skype, Google, Facebook ani Microsoft se k nim nevyjadřují, čímž tedy ani nepopírají možné námluvy. To samozřejmě spekulace jen přiživuje a to tím spíše, že všichni tři velcí zájemci by jistě reálně mohli zařadit Skype do svého stávajícího produktového portfólia a dost možná by byli i logičtějšími kupci než kdysi aukční síň eBay, která si se službou Skype moc nevěděla rady.

Důvodem, proč má Microsoft o Skype zájem, je údajně především obrana před konkurenčními Google Voice a Facetime prostředími v operačních systémech Android a iOS, na které Windows Phone 7 zatím nemají odpověď, tvrdí ve článku GigaOm.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).