Hlavní navigace

Získá žilinskou frekvenci 94,5 MHz Rádio_FM? Zájem o kmitočet má i RTVS

20. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rada plánuje podle vlastního vyjádření rovněž zachovat vyváženost programové skladby vzhledem ke stávající nabídce stanic v lokalitě, kterou bude nové vysílání pokrývat.

Dvacetikilowattový žilinský kmitočet 94,5 MHz, který nedávno umlkl po vypnutí Rádia Sever, jež poměrně překvapivě neprodloužilo svou licenci, pravděpodobně dlouho „mrtvý“ nezůstane. O tuto frekvenci se v licenčním řízení utká v pondělí 9. listopadu celkem sedm subjektů. Vyplývá to z dokumentu, který dnes zveřejnil slovenský regulátor, tedy Rada pro vysílání a retransmisi (RVR). Mezi sedmi subjekty je i veřejnoprávní Rozhlas a televize Slovenska (RTVS). Který okruh by prostřednictvím žilinského kmitočtu šířila? Mělo by jít o alternativní Rádio_FM.

ebf - partner 1

K TÉMATU: Žilinský kmitočet 94,5 MHz, který pokryl i část České republiky, brzy umlkne

Při rozhodování o udělení či změně licence posuzuje slovenský regulátor předpoklady zachování plurality informací a mediálních obsahů, průhlednost vlastnických vztahů žadatele a průhlednost a důvěryhodnost finančních zdrojů určených na financování vysílání. Rada plánuje podle vlastního vyjádření rovněž zachovat vyváženost programové skladby vzhledem ke stávající nabídce programových služeb v lokalitě, kterou bude nové vysílání pokrývat i příspěvek žadatele ve vztahu k vysílání a výrobě programů ve veřejném zájmu. Mluvčí slovenského regulátora Lucia Jelčová uvedla, že na zřetel bude bráno i to, aby vysílatel nezískal dominantní postavení na relevantním trhu.

Seznam subjektů, které chtějí získat žilinský kmitočet:

  • GES Slovakia, s.r.o. (dříve Rádio Anténa Rock)
  • C.S.M. group s.r.o. (Rocková republika)
  • Best FM Media spol. s r.o. (Best FM)
  • Rozhlas a televízia Slovenska (Rádio_FM)
  • CORPORATE LEGAL, s. r. o. (Rádio Vlna)
  • EUROPA 2, a.s. (Europa 2)
  • RADIO ROCK s.r.o. (Rádio One Retro)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).