Hlavní navigace

O2TV a ovládání mobilem, mapy a další novinky

14. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Telefónica O2 chce rozšířit svou IPTV službu O2TV o nové funkce. Libor Volek, content a IPTV development manager z Telefóniky, včera na konferenci Milníky digitální televize nastínil, že uživatelé O2TV by se vedle přímého bankovnictví (zatím jen u Poštovní spořitelny) měli dočkat i online map. Zajímavou avizovanou funkcí je ovládání set-top-boxu na dálku prostřednictvím mobilního telefonu. Klienti by si tak mohli spustit nahrávání oblíbeného pořadu na dálku. O set-top-boxech s pevným diskem pro…

Telefónica O2 chce rozšířit svou IPTV službu O2TV o nové funkce. Libor Volek, content a IPTV development manager z Telefóniky, včera na konferenci Milníky digitální televize nastínil, že uživatelé O2TV by se vedle přímého bankovnictví (zatím jen u Poštovní spořitelny) měli dočkat i online map. Zajímavou avizovanou funkcí je ovládání set-top-boxu na dálku prostřednictvím mobilního telefonu. Klienti by si tak mohli spustit nahrávání oblíbeného pořadu na dálku. O set-top-boxech s pevným diskem pro záznam pořadů se mluví již delší čas. Zjednodušeno by také mělo být hlavní menu O2TV.

Vedle nových služeb plánuje Telefónica O2 svým klientům prostřednictvím O2TV nabídnout více původní televizní tvorby. Zatím se dominantní telekomunikační poskytovatel věnoval přenosům z hokejové extraligy a promo kanálu O2 Info, který je nyní šířen i ve čtvrtém DVB-T multiplexu. Telefónica O2 plánuje vlastní zpravodajské relace i sportovní zpravodajství. (DigiZone.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).