Hlavní navigace

O2TV a O2TV Go se společnou nabídkou až 140 kanálů

28. 5. 2015
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

IPTV služba O2TV se dočká zjednodušení nabídky. V O2TV Go získá plnohodnotnou mobilní alternativu, se kterou bude sdílet kompletní nabídku kanálů.

O2TV čekají nejvýraznější změny od předloňského přechodu na novou platformu spojeného se zaváděním nových funkcí. Největší česká IPTV služba nebude dostupná již jen ve fixní ADSL/VDSL síti operátora O2. Po vzoru mladší mobilní sestřičky O2TV Go si ji nyní půjde pořídit nezávisle na technologii či poskytovateli připojení.

Prozatím jediný známý háček spočívá v tom, že mimo mateřskou fixní síť bude služba dražší. Zájemci si budou muset měsíčně připlatit 200 Kč. Logicky se na ně totiž nebude vztahovat sleva pro uživatele internetového připojení od O2. Do konce roku poběží zaváděcí akce, v jejímž rámci bude přirážka poloviční (100 Kč). 

Uvedení na pravou míru (29.5. v 20:04): O2TV zůstane doménou fixní sítě O2, přes jiné poskytovatele stále nebude dostupná (text níže zůstává v platnosti).

Tematické programové balíčky končí

O2 zjednodušuje programovou nabídku. Kombinaci základních tarifů a volitelných tematických balíčků televizních kanálů nahradí tři tarify odstupňované cenou a počtem kanálů. Podrobnosti viz tabulka níže, ke které však zatím postrádáme zásadní informace o dostupnosti konkrétních televizních programů v jednotlivých tarifech.

Nové tarify a cenová nabídka IPTV služeb O2TV a O2TV Go.
Zdroj: O2 (tisková zpráva)

Nové tarify, resp. cenová nabídka IPTV služeb O2TV a O2TV Go. Pro zobrazení ve větší velikosti klikněte na tabulku.

Nyní nelze objektivně posoudit, jestli zjednodušení nepřinese zdražení. To by se mohlo stát, v závislosti na tom, jak se programy z volitelných tematických balíčků „rozutečou“ napříč všemi třemi tarify. O2 však ujišťuje, že třeba populární DigiSport, EuroSport, National Geographic a Discovery Channel budou už v nejnižším tarifu.

K přiobjednání bude jediný balíček se zatím blíže neupřesněnými filmovými kanály. Nejspíše však obsáhne kanály HBO, na které se vážou video-on-demand služby HBO OD a HBO Go. Za balíček si abonenti se dvěma nižšími tarify připlatí měsíčně 200 Kč. Do nejvyššího tarifu bude už obsah balíčku začleněn.

O2 do nejvyššího tarifu začlení také kanály pro dospělé, které dosud byly vždy izolované ve volitelném tematickém balíčku. Na individuální omezení dostupnosti pamatuje rodičovský zámek, ale zatím nevíme, jestli bude ve výchozím nastavení už aktivní. Všichni abonenti budou mít přístup k novému kanálu O2 Sport.

Sparta – Slavia exkluzivně na O2 Sport

O2TV dlouhodobě láká na exkluzivní sportovní obsah, který ovšem dosud dodávaly a dodávají nezávislé televizní kanály jako třeba Digi Sport a Slovak Sport, mezi nimiž pendlovala prestižní anglická fotbalová Premier League. Nově navíc exkluzivní sportovní obsah bude zajišťovat O2 Sport, o čemž jsme vás již dříve informovali.

O2 k chystanému sportovnímu kanálu nově oznámilo, že od ročníku 2015/2016 má práva na nejvyšší českou fotbalovou soutěž. Vysílací práva budou nadále dělená mezi více televizních kanálů, ovšem O2 Sport si zaplatit za první volbu. Bude tudíž prvním, kdo si bude vybírat, který zápas z konkrétního kola exkluzivně odvysílá.

O2 Sport tudíž nabídne divácky nejvíce atraktivní zápasy z nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže exkluzivně abonentům O2TV a O2TV Go. Operátor divákům slibuje tradiční pražské derby Sparta – Slavia, ale při právu první volby lze též očekávat přenosy vyhecovaných duelů Sparta – Plzeň či soubojů o pohárové příčky.

Nový sportovní kanál vzniká jako interaktivní, což chce potvrdit i u přenosů českého fotbalu. „Režisérem se odteď stává sám divák. Ten si totiž bude moct sám zvolit, z jaké kamery si sportovní okamžiky vychutná," vysvětluje Marek Kindernay, ředitel O2 Sport. Na výběr kromě hlavní kamery budou kamery za brankami.

Přepínat mezi nimi půjde kdykoliv během zápasu. Díky funkci zpětného zhlédnutí bude možné třeba pohlednou akci nebo sporný moment zhlédnout opakovaně z různých kamer. Potom půjde pokračovat ve sledování zápasu, aniž by divák přišel o jeho část, po kterou zkoumal konkrétní situaci (time-shift).

O2TV a O2TV Go se stejnou nabídkou

O2TV Go pro mobilní zařízení a osobní počítače srovná krok se starší sestřičkou, k jejímuž sledování je třeba speciální set-top-box. Omezená nabídka aktuálně složená ze dvou desítek kanálů se od července stane minulostí. O2TV a O2TV Go sladí programovou nabídku založenou na třech výše popsaných tarifech.

BRAND24

Ze stejných programů půjde vybírat přes jeden set-top-box na televizní obrazovce nebo až na čtyřech mobilních zařízeních a osobních počítačích. Všechna zařízení přitom budou sdílet cloudové úložiště nahrávek a funkci zpětného zhlédnutí, která umožňuje přehrát kterýkoliv pořad odvysílaný během posledních 30 hodin.

O2TV Go nyní nabízí aplikaci pro Android (4.0 či vyšší), iOS (7.0 či vyšší) a Windows Phone (8.1 či vyšší). Na počítačích je dostupná přes webové rozhraní a dotykovou aplikaci pro Windows 8 a vyšší. Občas se mylně uvádí, že podporuje rovněž chytré televizory, pro které však nyní existuje jen aplikace služby O2 Videotéka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).