Hlavní navigace

Občanka na dohled. Facebook slaví dvanácté narozeniny

4. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sociální síť slaví první tucet let. Během doby posbírala původně studentská služba víc než 1,5 miliardy uživatelů po celém světě.

Před dvanácti lety spustil dvacetiletý student Mark Zuckerberg v pokoji harvardských kolejí školní seznamku. Dnes je z ní sociální síť, která za čtvrt roku vydělá víc než jeden a půl miliardy dolarů a využívá ji stejný počet lidí po celém světě. A to nepočítáme služby, které dosud Zuckerberg koupil

Facebook vyhlásil den svých narozenin za den přátel. „Když se lidé propojí, mění se životy a vznikají nové věci. Vidíme to na Facebooku každý den,“ tvrdí firma na svém blogu.

Podle statistik Facebooku vyrostla firma především během posledních pěti letech, kdy se naplno projevil efekt sněhové koule a počet uživatelů se zvýšil dvojnásobně. 

DT24

Pro „narozeninový“ den připravila sociální síť službu, která poskládá video z fotek s důrazem na přátele a na zážitky s nimi. „Tato videa dávají dohromady zásadní momenty s přáteli s tím, že krátký film je možné upravovat a dál sdílet,“ tvrdí blog Facebooku

Jak ho má algoritmus sociální sítě přečtený, si tak může každý uživatel vyzkoušet sám. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).