Hlavní navigace

Z ČT odchází šéfové zpravodajské ČT 24, obchodu i programových okruhů

27. 9. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
27. 9. 2011

DOPLNĚNO Robert Kvapil už nebude obchodním ředitelem České televize. Webu ekonomického deníku E15 potvrdil, že dnes podal demisi. Podle jeho slov nemá společné vize s generálním ředitelem Petrem Dvořákem, bývalým šéfem televize Nova, který se ujme funkce oficiálně 1. října. Došel jsem k závěru, že naše představy o ČT jsou neslučitelné, konstatoval Kvapil.

ČTĚTE TAKÉ: ČT je podle odborářů potápějící se loď, která potřebuje opravit

Kvapil je tak pomyslnou první obětí personálních změn, které pravděpodobně čekají Českou televizi pod novým vedením. Zdali ale bude generální ředitel na Kavčích horách provádět nějaké větší „čistky“, není zatím v tuto chvíli jasné. Dvořák už v rozhovoru pro DigiZone.cz nedávno uvedl, že jména lidí, jež by eventuelně propustil, nechce prozrazovat přes média. Robert Kvapil působil ve veřejnoprávní televizi jako obchodní ředitel od roku 2008.

INTERVIEW: Zachování reklamy na ČT 2 je úlet, říká obchodní ředitel České televize

AKTUALIZOVÁNO 18:00 - Podle serveru iHNED.cz opouští veřejnoprávní televizi také dosavadní výkonný ředitel zpravodajské stanice ČT 24 Roman Bradáč. Ten se minulý týden neúspěšně pokoušel o pozici generálního ředitele České televize, kterou nakonec získal bývalý šéf Novy Petr Dvořák. Bradáč odchází ze stejných důvodu jako Kvapil – nenašel by společnou řeč s Dvořákem. Nikdo mě k ničemu netlačil, odcházím dobrovolně, potvrdil serveru iHNED.cz.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Roman Bradáč: Sledovanost nemůže být pro Českou televizi bič. Ani u Událostí

Server Aktuálně.cz doplnil, že veřejnoprávní médium z Kavčích hor opouští také šéf programových okruhů Radek Žádník. Bližší informace však nepřinesl. Aktuálně.cz se odvolává na několik na sebe nezávislých zdrojů, které mu odstoupení manažerů potvrdily. Jména Kvapila a Žádníka byla v srpnu spojena se zrušenou tiskovou konferencí České televize k podzimnímu programovému schématu. Podle informací zevnitř média se jim neměla líbit videoprezentace, která byla údajně špatně připravena.

Dosavadní obchodní ředitel České televize Robert Kvapil. (Foto: Česká televize)

Dosavadní ředitel zpravodajství České televize a výkonný ředitel ČT 24 Roman Bradáč (Foto: Česká televize)

KL24

Dosavadní ředitel programových okruhů ČT Radek Žádník. (Foto: Česká televize)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).