Hlavní navigace

Odbory ČT chtějí, aby se Janeček zastal reportérů před Topolánkem

5. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
5. 11. 2007

Reportéři České televize mají problém. Premiér Mirek Topolánek a jeho spolupracovník Marek Dalík je obvinili z manipulace. Myslí si, že jejich reportáže nejsou nestranné, a obrátili se proto na generálního ředitele veřejnoprávní televize Jiřího Janečka. Toho zase odboráři na Kavčích horách obviňují z toho, že se za reportéry nepostavil.

Obvinění by mělo být natolik závažné, že reportéři mohou očekávat ze strany Topolánka a Dalíka trestní oznámení. Za několik měsíců však nedokázali svá tvrzení kromě pomluv podložit jediným věrohodným důkazem, uvádí odbory ČT v listu, který poskytly médiím. Televizní odboráři proto generálního ředitele Jiřího Janečka důrazně žádají, aby se před politiky reportérů zastal a očistil jejich jméno před veřejností.

MMF24

Složitá situace na Kavčích horách vedla k tomu, že dnes v Událostech (na ČT) hovořila ČT s ČT. V reportáži redaktorů zpravodajství dostali prostor jak odbory a reportér, tak vedení veřejnoprávní televize. Nakolik instituce splnila zásadu referovat sama o sobě jako o třetí osobě, kterou v podobných situacích aplikuje například BBC ve Spojeném království, ponechme na divácích.

Zdroj: iDNES.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).