Hlavní navigace

Koncem května odstartuje další český satelitní program: Public TV

13. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
13. 4. 2007

Diváci satelitní platformy CS Link se na přelomu května a června dočkají dalšího českého televizního programu. V éteru se objeví stanice Public TV, jíž teprve začátkem tohoto týdne udělila licenci Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Provozovatelem zpravodajsko-publicisticko-filmového kanálu je společnost Total Press, a na programu se má podílet i Českomoravská filmová společnost, majitel placeného kanálu CS Film.

MMF24

Zpravodajství a publicistiku bude pro Public TV vyrábět RTA, jeden z držitel-nedržitelů licencí pro digitální vysílání a majitel pěti regionálních studií, která v šesti krajích České republiky sdílí analogové kmitočty s televizí Prima. Stanice ale podle serveru Parabola.cz plánuje také vlastní reportáže, na kterých budou pracovat dva zpravodajské štáby. Televize bude sídlit v centru Prahy a hodlá spolupracovat s podobnými stanicemi v sousedních zemích.

Public TV odvysílá každý den dva filmy, jeden v premiéře od 20 hodin a druhý v repríze (z minulého dne) od 16 hodin. Po dobu vysílání těchto filmů bude satelitní vysílání Public TV, která jinak dostupná volně, zakódované. Týká se to časových oken od 16:00 do 18:00 a od 20:00 do 22:00. Kódované vysílání budou moci podle Paraboly.cz sledovat diváci satelitní služby CS Link s kartami od společností GitalTrade and Technology.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).