Hlavní navigace

Olympiáda v Soči má vlastní aplikaci pro chytré televizory, spustila ji Česká televize

6. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Veřejnoprávní médium opět potvrzuje pozici lídra ve vývoji technologie HbbTV v České republice, kterou nedávno začala oťukávat i hudební stanice Óčko.

Česká televize dnes po zkušebním provozu uvolnila pro běžné uživatele novou aplikaci, která je funkční na televizorech a set-top-boxech se standardem HbbTV. Není náhodou, že k tomu došlo právě nyní. Týká se XXII. zimních olympijských her, které zítra vypuknou v ruském městě Soči. Česká televize bude jejich exkluzivním vysílatelem na neplacených kanálech. Nabídne je na programech ČT 2 a ČT Sport. V podstatě se jedná o dvě aplikace. Větší prostor je nyní věnován samotnému hokejovému turnaji.

K TÉMATU: Česká televize nabídne k olympiádě v Soči speciální aplikaci pro HbbTV

Ukázka z hlavní aplikace Olympijské hry.
Autor: Česká televize

Ukázka z hlavní aplikace Olympijské hry.

Pokud uživatel klikne na ikonu „Hokej“, tak se mu de facto spustí druhá aplikace „Hokejový turnaj“, ale z pohledu diváka to vypadá, jako by stále používal aplikaci „Olympijské hry“. Stejně jako předchozí sportovní aplikace, i tato vychází z agenturních dat, takže zahrnuje veškerý výsledkový servis. Vpravo je navíc rubrika Rychlý přehled. Jde o data z webového speciálu České televize, co zpracovávají redaktoři portálu ČT sport.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize chystá novou podobu portálu zpravodajského kanálu ČT 24

Ukázka z vnořené aplikace Hokej, která je součástí balíku Olympijské hry.
Autor: Česká televize

Ukázka z vnořené aplikace Hokej, která je součástí balíku Olympijské hry.

Je to již pátá sportovní aplikace tohoto typu, kterou Česká televize uvedla. Už v minulosti nabídla dvě k MS v hokeji, jednu k fotbalovému Euru a jednu k letní olympiádě (Londýn). Do budoucna plánuje veřejnoprávní médium koncepční změnu i v těchto aplikacích k významným sportovním událostem. Bude to ale záležet na tom, jak dopadnou testy živých streamů. Nejedená se jen o aplikační testy České televize, ale je třeba důkladně testovat i funkcionalitu na různých televizorech. Nicméně se s tím do budoucna počítá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).