Hlavní navigace

Od programátorů z Plzně po Milana Rokytku. Sledovali jsme slyšení do Rady ČT

17. 3. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Česká televize
Celé úterý a středu jsme přinášeli průběžnou online reportáž z veřejného slyšení kandidátů na čtyři místa v Radě České televize. Přečtěte si, co uchazeči řekli poslancům.

Na konci května vyprší mandáty čtyřem členům Rady České televize: Jaroslavu Dědičovi, Maxmiliánu Kašparů, Jiřímu Kratochvílovi a Danielu Váňovi. Poslanecké sněmovně se minulý týden přihlásilo 56 zájemců, kteří by po dobu šesti let chtěli dohlížet na rozpočet veřejnoprávního média. Pokud uspějí, budou také vyřizovat stížnosti diváků nebo se na podzim 2023 podílet na volbě nového generálního ředitele. 

Po veřejném slyšení, které probíhalo v úterý a ve středu celý den, se ve čtvrtek 18. března dopoledne sejde volební výbor sněmovny. Z 56 kandidátů vyberou poslanci v tajném hlasování 12 finalistů. Jména 12 lidí budou tvořit volební listinu, z níž opět v tajné volbě vyberou všichni poslanci čtyři nové radní. Mělo by se tak stát zřejmě na dubnové schůzi sněmovny. Radní se funkcí ujmou od 31. května.

Vyčkejte prosím na načtení online reportáže. Stránku nemusíte obnovovat, nové příspěvky přibývají automaticky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).