Hlavní navigace

Opera 10 Beta: nový design a spousta dalších novinek

3. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

K veřejnému testování byla uvolněna první betaverze připravovaného prohlížeče Opera 10. Ta je po předchozích uvolněných testovacích buildech významným vývojovým milníkem na cestě k finální verzi. Novinek je celá řada. Opera 10 například nabízí podporu služby Opera Turbo nebo nový design, na kterém se podílel Jon Hicks, autor loga konkurenčního Firefoxu. Nové jádro Presto 2.2 má být až o čtyřicet procent rychlejší a mimo jiné projde testem Acid 3, vylepšuje podporu SVG a přidává podporu webových…

K veřejnému testování byla uvolněna první betaverze připravovaného prohlížeče Opera 10. Ta je po předchozích uvolněných testovacích buildech významným vývojovým milníkem na cestě k finální verzi. Novinek je celá řada. Opera 10 například nabízí podporu služby Opera Turbo nebo nový design, na kterém se podílel Jon Hicks, autor loga konkurenčního Firefoxu. Nové jádro Presto 2.2 má být až o čtyřicet procent rychlejší a mimo jiné projde testem Acid 3, vylepšuje podporu SVG a přidává podporu webových fontů.

K dalším vylepšením patří lépe přizpůsobitelná funkce Speed Dial, možnost měnit velikost vyhledávacího pole, spolupráce s webmaily, podpora automatických aktualizací, kontrolování překlepů ve formulářových polích, nové nástroje pro webové vývojáře či funkce pro hlášení pádů prohlížeče. (Opera 10 Beta je k dispozici pro Windows, Linux i Mac, ovšem zatím je dostupná pouze v angličtině. Stahovat můžete také ze Slunečnice.cz. (Opera Desktop Team)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).