Hlavní navigace

Opera je prvním mainstreamovým prohlížečem s podporou WebM v ostré verzi

1. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Prohlížeč Opera 10.60 se po třech release candidate buildech, které byly uvolněny v rychlém časovém sledu, nyní dočkal finální verze. Přináší podporu WebM, takže Opera je prvním z mainstreamových prohlížečů, který v ostré verzi zvládne přehrávání multimediálního obsahu přes HTML 5 za využití WebM. Opera 10.60 dále přináší nové našeptávání ve vyhledávacím políčku a údajně až o polovinu rychlejší zpracování kódu v jazyce JavaScript ve srovnání se starší Operou 10.50. Došlo také na některé menší…

Prohlížeč Opera 10.60 se po třech release candidate buildech, které byly uvolněny v rychlém časovém sledu, nyní dočkal finální verze. Přináší podporu WebM, takže Opera je prvním z mainstreamových prohlížečů, který v ostré verzi zvládne přehrávání multimediálního obsahu přes HTML 5 za využití WebM. Opera 10.60 dále přináší nové našeptávání ve vyhledávacím políčku a údajně až o polovinu rychlejší zpracování kódu v jazyce JavaScript ve srovnání se starší Operou 10.50. Došlo také na některé menší úpravy v uživatelském rozhraní v čele s redesignovanou obrazovkou Speed Dial.

Potěšující zprávou pro uživatele alternativních platforem je, že Opera 10.60 vychází nejen ve verzi pro MS Windows, ale také pro Mac OS X a hlavně Linux/FreeBSD. Uživatelé Linuxu se tak konečně v ostré verzi dočkali novinek, které uživatelům MS Windows a později i Mac OS X přinesla Opera 10.5× už před hezkou řádkou týdnů. O těchto novinkách více v našem dřívějším článku Opera 10.50: upravené rozhraní, vyšší výkon i anonymní režim. (Opera Desktop Team)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).