Hlavní navigace

Operátor RTI cz spustí digitálně vlastní obdobu stanice Antenne Bayern Top 40

6. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Antenne Bayern Top 40 je rozhlasovou stanicí, která vysílá v bavorském multiplexu na kanálu 12D. Jde o tematickou odnož populární „komerčky" Antenne Bayern.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila na svém posledním zasedání společnosti FM Records digitální licenci pro novou tematickou stanici DAB Plus Top 40. Jak vyplývá z obchodního rejstříku, jejím provozovatelem bude de facto telekomunikační operátor RTI cz, který je v České republice jedním ze tří operátorů digitálního rozhlasového vysílání (DAB). Jak uvedl pro server DigiZone.cz provozní ředitel společnosti Roman Kropáček, kdy stanice odstartuje, by v tuto chvíli bylo věštěním z křišťálové koule. Mělo by to být někdy v příštím roce. Zatím ještě nemáme ani rozhodnutí o udělení licence, uvedl Kropáček.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Radio Samson Digital získalo licenci pro celoplošné digitální vysílání

Provozní ředitel RTI cz však ví, jak by stanice měla přibližně vypadat. Formát stanice bude Top 40. Znamená to, že by měla hrát největší aktuální hity. Jejím předobrazem je Antenne Bayern Top 40, sdělil Roman Kropáček. Antenne Bayern Top 40 je rozhlasovou stanicí, která vysílá v bavorském multiplexu na kanálu 12D. Jde o tematickou odnož populární „komerčky" Antenne Bayern. Nová rozhlasová stanice bude nemoderovaná. Půjde především o stream hudby, který bude minimálně přerušován mluveným slovem, a to jen v případě, jako jsou předtočené kulturní tipy a podobně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).