Hlavní navigace

Operátor SES World Skies se chystá na rozsáhlé testy 3D televize

1. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
1. 3. 2010

Společnost SES World Skies, divize společnosti SES S.A., připravuje v USA rozsáhlé testy televize ve třetím rozměru (3D TV). Měly by se do nich zapojit špičky v oboru televizního vysílání, tvůrci a řada dalších subjektů s cílem jejího co nejrychlejšího zavedení. Pro testy poslouží satelity a teleporty společnosti SES, které byly označeny jako 3D ready. Právě ty budou tvořit páteřní síť celého projektu.

MMF24

Testování, které je naplánováno na letošní jaro, má spojit dohromady osm distribučních bodů 3D TV. Jde o produkci obsahu, formátování, kódování, uplink a přenos, příjem na tzv. headend, distribuce do sítě a zobrazení u zákazníka. Zkoušky budou probíhat v reálném provozu na bázi end-to-end, tedy z bodu vyslání (provozovatel) do bodu určení (zákazník). Teleporty ve Vernon Valley (New Jersey) a Manassasu (Virginie) budou zajišťovat kódování, uplink a doručení.

Je to jasná výzva kterémukoliv subjektu, který pracuje s 3D TV. Máme k dispozici platformu pro novou dimenzi spolupráce, která si klade za cíl správné zobrazení trojrozměrné televize, uvedl Senior Vice President Media Solutions SES World Skies Bryan McGuirk. Na poli 3D TV se již udělalo hodně práce, ale ještě nikdo nevyzkoušel distribuci v USA na bázi end-to-end, dodal Chief Technology Officer Alan Young.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).