Hlavní navigace

Pavel Zuna odtajnil nového vlastníka agentury RTA. Je ze zahraničí

12. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 12. 2011

Doposud utajovaným vlastníkem Regionální televizní agentury (RTA) se stala společnost Malcolm & Whitacker Recovery. V rozhovoru pro server Mediář.cz to prozradil nový výkonný ředitel RTA Pavel Zuna. Malcolm & Whitacker Recovery koupila RTA od dosavadního majitele Jaroslava Berky koncem října. Berka tehdy pro DigiZone.cz odmítl obchod komentovat.

K TÉMATU: Jaroslav Berka prodal studia RTA. Ještě předtím, než je Prima odstřihne

Sám Zuna v rozhovoru přiznává, že o aktivitách Malcolm & Whitacker Recovery nemá tušení. Nijak jsem (…) nelustroval, nezkoumal, kdo za ní stojí, konstatoval Zuna a dodal: Vím, že to je investiční skupina, která firmu kontroluje, ale neměl jsem potřebu po tom dál pátrat. Hlídal jsem si, aby pro mě byly vyhovující podmínky smlouvy a náplň práce. Podle českého práva je pro mě podstatná smlouva, kterou mám uzavřenou napřímo s orgány společnosti, ne s vlastníkem, uvedl Zuna.

NEPŘEHLÉDNĚTE: RTA stupňuje tlak na stát kvůli vstupům na Primu, žádá ochranu investic

BRAND24

RTA se aktuálně soudí s Primou o regionální vstupy do jejího vysílání. Agentura se prostřednictvím svých studií připojuje v přesně stanovených časech do programu české komerční dvojky, která se chce ovšem tohoto břemene do konce roku zbavit a od nového roku vysílat jako Prima family bez regionů. Tím by odstřihla jak svá studia R1, tak i RTA. Harmonicky to asi neskončí, ale věřím, že to nebude ani tak, že někdo napíše dopis a tak skončí soukromé regionální televizní vysílání. Že přijdou desítky lidí v regionech o práci. A že naše podnikání bude v pytli, uvedl na závěr rozhovoru Zuna.

Problematice sporu se DigiZone.cz dlouhodobě věnuje, stačí se podívat do našeho archivu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).