Hlavní navigace

Pětka spustí promo v multiplexu 3 do 1. října. Odstartuje nejpozději v jeho první polovině

11. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Chystaná televize Pětka odstartuje v horizontu několika týdnů. Divákům chce nabídnout alternativu k stávajícím stanicím a do tří let získat podíl na publiku až 5 %.

Společnost Czech Digital Group (CDG), která je provozovatelem zemského multiplexu 3, včera pojmenovala programovou pozici připravenou pro chystanou celoplošnou televizi Pětka. Například v Praze a středních Čechách tak televizory a set-top-boxy identifikují pět programových pozic a z vysílačů Liberec – Ještěd a Trutnov – Černá hora dokonce šest, a to díky regionálním programům Genus Plus a V1. Pozice pro chystanou stanici se identifikuje jednoduše jako „Pětka“.

K TÉMATU: TV Metropol se nepřejmenuje, ani nezanikne. Pětka TV vznikne vedle ní

Televize už má v tuto chvíli přidělené také všechny parametry PID (jejich výčet najdete pod touto zprávou). Informační text již delší dobu uvádí: Vážení diváci, od 1. října 2012 na tomto kanálu najdete novou televizi plnou české zábavy. Máte se na co těšit! Generální ředitel sesterské televize Metropol Marek Vítek uvedl, že o termínu startu se definitivně rozhodne v nejbližších dnech, 1. října by však měla být spuštěna promo smyčka. Ostré vysílání „naběhne“ v první polovině příštího měsíce.

ebf - partner 1

Parametry PID televize Pětka:

Video PID 2049
Audio PID 2050
PCR PID 2049
PMT PID 2048
TSID 770
ONID 8395
Service ID 1537

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).