Hlavní navigace

Petr Dvořák slibuje České televizi pátý program. Už příští rok

23. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
23. 8. 2011

DOPLNĚNO O PODROBNOSTI Pokud bude generálním ředitelem České televize zvolen bývalý šéf Novy Petr Dvořák, spustí Kavčí hory v příštím roce další, v pořadí již pátý televizní kanál. Nový program by měl být zaměřený na děti a vzdělávací pořady, řekl Dvořák dnešním Hospodářským novinám. V příštím roce bych zavedl pátý kanál s dětskými a vzdělávacími pořady, řekl doslova Dvořák, který je médii pasovaný na mírného favorita konkurzu.

K TÉMATU: Jiří Janeček v roce 2006: ČT by měla mít šest digitálních programů

KL24

Dvořákův plán však není ničím novým, pátý program ČT, který by přes den vysílal dětské a večer vzdělávací pořady, obsahovala i původní koncepce končícího generálního ředitele ČT Jiřího Janečka. Z finančních důvodů na něj ale nedošlo a za pátý okruh bývá označována divize Nová média vedená Milanem Fridrichem. Vnik pátého programu ČT by musela posvětit Rada ČT schválením jeho rozpočtu. Kavčí hory by navíc musely vyřešit distribuci jeho signálu, protože ve veřejnoprávním multiplexu už není pro další televiní program místo. Leda že by jej zcela opustil Český rozhlas, který se k tomu ale nechystá.

V multiplexu ještě místo je, v současném stavu ale máte pravdu, že by se tam další kanál nevešel, bylo by potřeba udělat dohodu s ČRo a současně třeba snížit datový tok pro ČT 2, která už ho nepotřebuje využívat jako dosud, protože nevysílá sport. Technici mi navíc tvrdí, že existuje varianta dynamického multiplexování všech kanálů, ale to by vyžadovalo větší analýzu, řekl serveru DigiZone.cz Petr Dvořák.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).