Hlavní navigace

Petr Vichnar se rozloučil s dlouholetou dráhou hokejového experta

17. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vichnar z České televize neodchází. Nadále ho budou moci diváci vídat jako moderátora Branek, bodů, vteřin a jako expert bude provázet i házenou a sjezdovým lyžováním.

S dráhou hokejového experta se dnes symbolicky během přestávky končícího hokejového šampionátu, konkrétně utkání Spojených států s Českou republikou, rozloučila televizní legenda, komentátor Petr Vichnar. Během své kariéry komentoval na jednom světovém poháru, devatenácti mistrovstvích světa a pěti zimních olympijských hrách. Co do počtu velkých zápasů na světových turnajích, v letech 1982 až 2005 jich okomentoval 214. Diváky celkem provedl čtrnáctkrát studiem mistrovství světa, a to konkrétně v letech 2002 až 2015. Příprava na kolektivní sporty je jednoznačně to nejsložitější, speciálně na hokej, uvedl Vichnar.

cif 24 - early cena - média

ČTĚTE TAKÉ: Historický rekord ČT Sport: ve čtvrtek dosáhla nejvyšší sledovanosti od svého vzniku

Styl komentování se velmi změnil. V roce 1985, kdy jsem naskočil v Praze, jsme komentovali federálně se slovenským kolegou, a to každých deset minut. Šlo o pětadvacet přenosů, letos jich máme čtyřiašedesát. Každou druhou minutu jsme museli říkat, jaký je stav času, protože grafika byla minimální. Hokej byl jiný. Změnilo se toho hodně. V té době to byl takový televizní středověk, zavzpomínal Vichnar, kterého vyzpovídal komentátor Robert Záruba, jenž patří mezi jeho žáky. Populární komentátor, moderátor a hokejový expert zůstává v České televizi jako moderátor Branek, bodů, vteřin, diváky taktéž provede házenou a okomentuje i sjezdové lyžování.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).