Hlavní navigace

Majitel Ethno rádia Petr Žantovský vstoupil do Rádia Limonádový Joe

24. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 6. 2010

Novým jednatelem společnosti Joe Media, která je provozovatelem internetového Rádia Limonádový Joe a usiluje o kmitočet v Benešově u Prahy pro vysílání v FM pásmu pro střední Čechy, se stal někdejší člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Petr Žantovský. Firma o tom informovala RRTV. Žantovský provozuje vlastní Ethno rádio, které vysílá v Praze na frekvenci 90,7 MHz a nově (ode dneška) i v Brně na frekvenci 99,4 MHz.

K TÉMATU: Praha bude mít další rozhlasovou stanici, Rádio Ethno

BRAND24

Podle obchodního rejstříku se Žantovský stal jednatelem firmy Joe Media letos 27. května, obchodní podíl v této společnosti ale nemá. Firmu nadále stoprocentně ovládá Miroslav Pýcha, který v samotné Joe Media vlastní 80 procent, a dalších 20 procent prostřednictvím další své firmy Dada media. Rádio Limonádový Joe v minulosti vysílalo v Praze na frekvenci 90,3 MHz, ale kvůli finančním problémům muselo toto vysílání ukončit a nyní je dostupné pouze na internetu.

Miroslav Pýcha usiloval o získání středočeské frekvence 89,3 MHz z Benešova – Kozmic, ale RRTV ji v minulosti udělila jinému zájemci. O kmitočet se posléze rozpoutala soudní bitva, takže na něm dodnes nikdo nevysílá. Joe Media má o tuto frekvenci nadále zájem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).