Hlavní navigace

Plány CZ.NIC: nasazení NSEC3 a spuštění OpenID služby

7. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sdružení CZ.NIC dnes na konferenci Internet a technologie 10 představuje novinky, které si připravilo. Správce české top-level domény například nyní nabízí českým poskytovatelům internetového připojení možnost vyzkoušet na svých DNS resolverech novou verzi technologie DNSSEC – NSEC3. Už 15. června hodlá NSEC3 nasadit do ostrého provozu u ENUM domén. V případě domén s koncovkou .cz proběhne spuštění nového bezpečnostního systému 3. srpna, tedy po plánovaném podpisu kořenové zóny technologií…

Sdružení CZ.NIC dnes na konferenci Internet a technologie 10 představuje novinky, které si připravilo. Správce české top-level domény například nyní nabízí českým poskytovatelům internetového připojení možnost vyzkoušet na svých DNS resolverech novou verzi technologie DNSSEC – NSEC3. Už 15. června hodlá NSEC3 nasadit do ostrého provozu u ENUM domén. V případě domén s koncovkou .cz proběhne spuštění nového bezpečnostního systému 3. srpna, tedy po plánovaném podpisu kořenové zóny technologií DNSSEC.

CZ.NIC také hodlá spustit vlastní Open ID službu MojeID.cz. Testovací provoz by měl být spuštěn už 1. července letošního roku. K dispozici bude řada nadstandardních služeb jako fyzické ověřování uživatelů, přihlašování pomocí certifikátů či jednorázových hesel zaslaných SMS. Do ostrého provozu by služba měla přejít 1. října 2010. Přímý přenos z konference můžete sledovat i na našem sesterském serveru Root.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).