Hlavní navigace

Platforma 4network.tv v pilotním provozu ve službách Nej TV a RIO Media

24. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vstupem do mobilních zařízení pochopitelně expanze služby 4network.tv nekončí. Pravděpodobně v průběhu roku 2016 by se vlastní aplikace mohli dočkat také majitelé chytrých televizorů.

Služba 4network.tv, která umožňuje sledování televize po internetu prostřednictvím IP přijímačů, mobilních zařízení i skrze internetový prohlížeč, spustila pilotní provoz u operátorů Nej TV a RIO Media. Na dnešním setkání provozovatelů elektronických komunikací v Nymburce to oznámil David Kulda ze společnosti Netforms, která tuto službu provozuje. Doposud byla 4network.tv dostupná menším operátorům, kteří nabízejí pouze internetové připojení a v Netforms tak viděli vhodný subjekt, který jim může portfolio doplnit o televizní služby.

BRAND24

Z ARCHIVU: Poda dokončila migraci klientů na platformu 4network.tv, nabízí jim i nelineární služby

Vstupem do mobilních zařízení pochopitelně expanze služby 4network.tv nekončí. Pravděpodobně v průběhu roku 2016 by se mohli dočkat vlastní aplikace také majitelé chytrých televizorů. Na jejím vývoji plánuje Netforms spolupracovat se společnosti Mautilus, která je v tomto směru považována za špičku. Problémem je skutečnost, že platformu bude pro Smart TV potřeba přepsat do formátu HTML 5. Chceme, aby televize byla nabídkou obsahu, která bude škálovatelná. Budeme k tomu přistupovat jako k videu na vyžádání. Divák určitě nechce listovat 150 programy, ale chce mít například nabídku akčních filmů, uvedl Kulda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).