Hlavní navigace

Podle comScore blokuje inzerci jen 10 % uživatelů počítačů v USA

4. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Adblock Plus
Konečně jsou k dispozici nějaká další čísla o blokování reklam. Nelze se ani moc divit tomu, že jsou dost jiná než některá dřívější.

V comScore zjistili, že reklamu v prohlížeči na počítačích blokuje pouze deset procent uživatelů v USA. Jde přitom o data za prosinec a základem je zhruba jeden milion velký vzorek uživatelů. 

comScore také podle Wall Street Journalu udává, že blokování inzerce nijak výrazně nestoupá (9,5 % v květnu 2015 vs. 9,7 % v prosinci) a více blokují mladí uživatelé (16,5 % těch mezi 18 a 24 roky, 12,5 % u skupiny 25 – 34 let a 8 % uživatelů ve věku 35 let a starších).

Na údajích počtu blokujících je vidět, jak nebezpečné může být odvozovat něco od malého vzorku uživatelů. Srovnejme si to třeba s nedávným údajem o 57 % blokujících, který na základě vzorku 500 dospělých Američanů zveřejnila firma Retale.

KL24

Ještě dřívější analýza od Adobe/Page Fair uváděla 17% podíl blokujících v květnu 2015 a 15 % v červnu 2015. U těchto čísel je nutné připomenout, že pocházejí od společností, které mají na vyšších číslech zájem - prodávají totiž nástroje pro „boj“ s blokátory.

V Česku jsou k dispozici čísla Sdružení pro internetovou reklamu (SPIR), které různými metodami došlo k 10 – 15 %.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).