Hlavní navigace

Podnikatel Komárek ovládl Top TV, chce digitální licenci

5. 9. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 9. 2006

Majitel cestovní kanceláře Fischer a investor nabídkového televizního programu Top TV Karel Komárek získal většinový podíl v této televizní stanici. Podle agentury ČTK nabyla Komárkova firma Stanford osmdesátiprocentní podíl ve společnosti United Teleshop, která je provozovatelem Top TV. Stanford byl hlavním investorem rozjezdu vysílání Top TV a jeho posílení v rámci United Teleshop se očekávalo.

BRAND24

Jako další strategický cíl vidíme získání pozicí v síti pro digitální vysílání, řekl agentuře ČTK ředitel Stanfordu Jan Kreidl. Top TV už jednou o licenci pro zemské digitální vysílání žádala, ovšem bez úspěchu. Diváci si ji přesto mohou naladit v přechodném digitálním multiplexu B v Praze, v sítích několika kabelových operátorů, volně na satelitu Astra a na internetové stránce www.top-tv.cz. Stanice také získala dočasné oprávnění pro analogové zemské vysílání v Praze (K28 ze Strahova, platné do konce července 2007).

Podle Kreidla se navýšením podílu Stanfordu ve společnosti United Teleshop na provozu Top TV nic nezmění. Generální ředitelkou zůstává bývalá šéfka televize Prima a rádií Frekvence 1 a Evropa 2 Kateřina Fričová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).